Over Ons

Historie

Opgericht sinds 2017

Sandra Mets had een droom; openen van een weggeefwinkel zoals een vriend dat in Zeist voor elkaar had gekregen. Het was wachten op het juiste moment en dat kwam in januari 2017. In de voormalige basisschool Gaspard de Coligny aan de Prof Meyerslaan 3 was in 2016 Lokaal O van start gegaan. In januari 2017 was er voor vluchtelingen op Lesbos(Griekenland) een kledingactie, georganiseerd door Lokaal O.

Kleding kon naar de Gaspard de Colignyschool worden gebracht en dat werd een enorm succes. Veel vrijwilligers hielpen met het sorteren van kleding en er werd een zeecontainer vol winterkleding verzonden. Er bleef echter ook behoorlijk wat zomerkleding achter en dat was voor Sandra het sein om haar droom te verwezenlijken, namelijk het starten van een weggeefwinkel.

Bestuur

De leden van het bestuur  zijn:

  • Voorzitter: Sandra Mets 
  • Secretaris: Memount  Elarrasi
  • Penningmeester: Jan Muizelaar

Vrijwilligers

Samen staan we sterker!

Vanaf de start in 2017 zijn er enorm veel vrijwilligers geweest die Sandra hebben geholpen. Soms was men na een paar weken weer weg, maar vaker bleven mensen hangen en enkele mensen helpen al een paar jaar om de zaak draaiende te houden. Helaas heeft de weggeefwinkel ook definitief afscheid moeten nemen van een paar dames. Ondanks deze tegenslagen is het aantal vrijwilligers dat in de winkel helpt gegroeid. Soms is het werken in de weggeefwinkel weer een zin.