Vrijwilliger in het zonnetje

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

De Weggeefwinkel steunt op een behoorlijk aantal vrijwilligers. Dit zijn voornamelijk vrouwen, maar in deze nieuwsbrief stelt een van de mannen zich aan u voor; Cor de Vries.

Cor de Vries

Ik ben Cor de Vries, 70 jaar oud, voormalig bibliothecaris bij de Baarnse Openbare Bibliotheek (nu Bibliotheek Eemland). Als leeswolf heb ik altijd wel een stapel boeken naast mijn bed liggen. Meestal over geschiedenis en kunst en nu over sterrenkunde en het ontstaan van het heelal.

Als vrijwillig boekenman ben ik begonnen bij de Buurtbieb in de Boemerang onder Jacqueline Valk. Toen we daar weg moesten ben ik meegegaan naar Lokaal O aan de Kerkstraat. Maar ik had gezien dat de Weggeefwinkel naast LP’s en CD’s ook begonnen was met kasten jeugd- en volwassenenboeken. Door de super – A Locatie in de Laanstraat liep het daar als een trein. Van het bestuur mocht ik daar een “eigen toko” beginnen en die kans heb ik gegrepen.

De toko is steeds met kasten uitgebreid en met Feikje hebben we een andere indeling gemaakt. Ook hebben we bakken met boeken, CD’s en LP’s buitengezet. Dat loopt erg goed. Ook wordt er veel materiaal ingebracht.

December is een drukke tijd. Soms staan er om 14:00 uur al 10 -15 mensen voor de deur. Ook hebben Feikje en ik op maandagmorgen een Sinterklaas en nu een Kerstetalage gemaakt. Daar kan ik zó mijn creativiteit in kwijt. We krijgen veel complimenten. Ook de Kerststal voor de Kerststallenroute Baarn staat er al. Deze begint 18 december.

Op late leeftijd komt er zó ook nog eens een droom uit. Ik had eigenlijk etaleur willen worden in plaats van bibliothecaris. -Dat vonden mijn ouders in de 60-er jaren maar niks- Komt alles toch nog op zijn pootjes terecht en ik heb het erg naar mijn zin.

Ik wens het bestuur en alle collega’s mooie decemberdagen en vooral een gezond 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *