Vrijwilliger in het zonnetje

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Dag lieve mensen, ik ben Nellie van de Brakel, geboren (1933) en getogen in Baarn. Ik ben op mijn 20e getrouwd de liefde van mijn leven; Henk. Samen hebben we twee kinderen. Eerst met mijn man Henk en na zijn overlijden in 2000 met dochter Jeanet maak ik graag reizen; cruises over de hele wereld, maar nu even niet vanwege Corona.

Ik vind het werken in de winkel geweldig. Door Wil Joosten hoorde ik van de weggeefwinkel en Sandra was vroeger een buurmeisje van ons. Ik ben eerst een paar keer wezen kijken en al snel hielp ik mee, want er was altijd wat te doen.

Ik maak in de winkel soms hele leuke zelfs aandoenlijke dingen mee. Laatst was er een jongen van een jaar of tien/twaalf en hij wilde graag een toetsenbord meenemen. Hij zei dat hij er voor speciaal geld had gepind en hij vroeg wat het moest kosten. Ik zei natuurlijk dat het niets kostte, want het is tenslotte een wegGEEFwinkel, maar het is leuk als iemand iets wil doneren. Hij wilde tien Euro geven, maar ik vond dat veel te veel. Hij gaf een biljet van vijf Euro en ik heb hem vier Euro teruggegeven, dus uiteindelijk is het één Euro geworden. De jongeman was in de wolken dat hij voor dat bedrag een toetsenbord had ‘gekocht’ en wij zijn blij met iedere donatie. Daar moeten wij toch ook onze vaste lasten van betalen. Dat is toch fantastisch. Dit maakt het helpen in de weggeefwinkel extra leuk.

Nellie heeft besloten om het iets rustiger aan te gaan doen en is niet meer actief in de winkel. Hartelijk dank Nel voor alle inspanningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *